Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın kapılarımızın rabıtalı testleri dokumalmaktadır. Yangın kapılarımızın içinde farklı gereç ve alaşımlar kullanılarak yangına metanet sürelerinin arttırılması ile alakadar tetkik ihya çalışmalarımız vardır. 

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine akla yatkın olarak belirlenen bölgelere ve nüshalara bakarak yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde veya doğruında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her dem erkin buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi dokumalırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Merdivenin kapısının dışarıya sahih açılması gerekir. Kaldırıma selim açılarak olası bir yangın durumunda insanların kaçmasını sağlar.

Yangın yönetmeliğine yaraşır bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Kötü sınıftaki işçilikyerlerinde bile insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak midein çift kanatlı yangın kapısı yeğleme edilebilir.

Merdivenlerin korozyona karşı korunması, yerinde taşıma kapasitesi ve dayanıklıalüvyona iye olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında dirilik ve mal kaybını önlemek amacı ile 120 dakika süresince şiddetli ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış tarafüne doğruca ürkü amerikan bar kolu bulunmasıdır.

     Yangın Bapsı insanoğluın, binanın emniyetliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Yangın merdiveni, her çtay yapı içerisinde kâin insanların ve sair hararetliların yangın veya herhangi bir müstacel kondisyon esnasında hızlı ve emin bir şekilde tahliyesinin binalmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri hayati öneme iye, dokumalması zaruri, konstrüksiyonların vazgeçilemez unsurları arasında mevzi almaktadır.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının Yangın Kapısı kullanılacağı yere bakarak değişçilikebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Belirtilen bu dönem dilimleri bir bapnın yangına ne kadar süre dayanacağını anlatım etmektedir. Ama bu mevzuda dikkatli sarhoş olmak gerekir. Çünkü 90 zaman yangına dayanıklı olması müstelzim bir bapnın 30 dakika dahi dayanmadığı henüz önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Dolgu kullanılarak kapı tıngırluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda hafif açılacak şekilde Yangın Bapsı inanma kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi konusunda kompetan personelimiz tarafından kaleme kırmızıınan bu alfabemızda;

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile rahatlıkla açılması sağlanabilir.

Report this wiki page